Blocarea entităților

Când un utilizator editează o entitate, se adaugă o înregistrare într-un tabel de blocări. Ceilalți utilizatori nu o pot edita până când primul utilizator o eliberează.

Tabelul de blocări trebuie să poată fi modificat ușor în cazul unei întreruperi de comunicație, pentru a elibera entitățile blocate de operații eșuate.

Dacă un utilizator pierde conexiunea sau închide browserul, blocarea ar trebui eliminată după informarea utilizatorului și/sau după un interval de așteptare configurabil de administrator în funcție de tipul entității.

Scripturile sistemului ar trebui să informeze utilizatorii când este editată o entitate critică.