Nutritional values calculator
ERP Core dispune de calculator pentru valorile nutritionale ale produselor cu reteta. In documentul de la sfarsitul paginii aveți cateva documente al unui calcul complet.
Raportul pentru calculul valorilor nutritionale este detaliat pentru fiecare membru component al retetelor si materiilor prime.
Pentru a putea utiliza aceasta functionalitate trebuie parcurgeti urmatorii pasi:
- se activeaza modulul pentru valori nutritionale;
- introducerea materiilor prime (adaugare produs) sau import din baza de date existenta;
- introducerea valorilor nutritionale ale materiilor prime sau importul acestora din baza de date existenta;
- se introduc retetele produselor;
- se ruleaza raportul pentru calcularea continutului caloric.
Introducerea retetelor
Retetele se pot introduce ierarhic (retete principale si retete de semifabricare) sau simplu (produsul contine direct toate materiile prime). Este recomandata introducerea ierarhica a retetelor deoarece va ajuta la refolosirea semifabricatelor in cadrul mai multor retete.
Introducerea ierarhica
Introducerea ierarhica a retetei presupune existenta unor semifabricate si a unor materii prime. Semifabricatele la randul lor au retete proprii iar materiile prime nu au retete. In orice reteta se poate folosi o combinatie de semifabricate si materii prime.
Spre exemplu daca avem un produs la vanzare care se numeste “Menu mici (5 buc) si cartofi prajiti (200g)”, asta inseamna ca avem in componenta acestuia:
Reteta “Meniu mici (5 buc) si cartofi prajiti (200g)”
- mici – 5 buc; (semifabricat)
- cartofi prajiti – 200g; (semifabricat)
- mustar – 50g; (materie prima)
Primele 2 produse sunt produse semifabricate din punctul de vedere al meniului complet, iar ultimul este materie prima.
Semifabricatele pot avea la randul lor reteta.
Vom introduce 2 retete pentru semifabricate (compuse doar din materii prime), astfel:
Reteta mici (150 buc – 90 g/buc proaspat / 75 g/buc preparat)
- Mici Metro – 7,2kg
- Piept de vacă – 4kg
- Carne porc lucru grasă – 1kg
- Carne porc lucru slabă – 1kg
- Condimente pentru mici – 6 plicuri (pentru 6 kg de carne)Condi
- Condimente speciale – 220g
- Chimen – 10g
- Coriandru – 50g
- Boia dulce – 20g
- Boia iute – 10g
- Usturoi – 50g
- Piper – 50g
- Bicarbonat – 25g
- Supă oase vită (* poate avea reteta separata)
Reteta cartofi prăjiți (1,5kg pentru o prăjire în friteuză / 200 g/porție)
- Cartofi cruzi – 1,5kg
- Ulei de palmier – 200ml
- Sare – 10g
- Brânză de oaie, rasă (pentru servire) – 10g (per porție)
Rapotul valorilor nutritionale
Sistemul genereaza un raport ierarhic al retetei produsului. Acesta arata componenta fiecarui produs si atributele acestuia. Atributele sunt procesate in functie de tipul lor. In cazul de fata, atributele pot fi de tip decimal
, long
sau string
. Tipurile decimal
si long
sunt insumate iar tipul string
este concatenat.
Urmatoarele documente contin rapoarte ale valorilor nutritionale pentru cateva produse:
ErpWorkflows.Manufacturing.Bom.ProductBomReport 2023-01-05 15.28.46
ErpWorkflows.Manufacturing.Bom.AgregatedProductBomReport 2023-01-01 08.45.32
ErpWorkflows.Manufacturing.Bom.AgregatedProductBomReport 2023-01-01 08.21.42
ErpWorkflows.Manufacturing.Bom.AgregatedProductBomReport 2023-01-01 08.33.05